ACTIVITEITEN IN DE BUURT

Zeeland, de provincie met de meeste zonuren. Waar de bolussen en de boterbabbelaars vandaan komen.

Hier vind je een overzicht van onze lievelingsplekken op Walcheren.

ETEN & DRINKEN

Tips voor alles van een goede borrel tot een chique diner en daar tussenin.

IN DE STAD

In de zomermaanden in een oude fabriek in Vlissingen vind je de Timmerfabriek. Hier wordt gedineerd, gedanst en geborreld. Een stoere plek waarvoor nu al een aantal jaar een definitieve bestemming wordt gezocht. Tot die tijd is het ’s zomers ingericht als pop up-restaurant waar topchef Michel Louws de scepter zwaait. Lokale producten & internationale wijnen. En dat is zeven gangen lang smullen wat de pot schaft. Niet alleen een van onze favo restaurants in Zeeland, maar zelfs in heel Nederland. Wel even reserveren.

Voor een echt avondje uit begin je met een cocktail bij Hotel Roosevelt (hun restaurant is helaas dicht) en loop je daarna naar ‘t Vliegend Hert voor een heerlijk diner midden in Middelburg. Wijnliefhebber? Kijk even op hun website want ze organiseren regelmatig proeverijen in de naastgelegen wijnbar.

Liever wat simpeler eten of bijvoorbeeld een lekkere lunch? Stap dan binnen bij de Herberg. Voelt alsof je in de huiskamer van je oma zit te lunchen. Bij lekker weer is er een groot terras en heb je echt gelukt dan is dat ene plekje op de schommelbank voor jou.

OP HET STRAND

Voor een goede borrel en hun ‘plankje lekkers’ zit je heerlijk bij Kontiki Beach. Niet blijven om te eten als je zin hebt in meer dan een burger of kroket. Loop dan 15 minuten op het strand verder naar Strandpaviljoen Vloed.

OP EEN FESTIVAL

Film by the Sea & Concert by the Sea kennen de meeste mensen wel als het om festivals in Zeeland gaat. Minstens zo leuk is Cuisine Machine het grootste culinaire carnaval van Zeeland, elk jaar tijdens het Pinksterweekend. Met foodtrucks van restaurants uit de buurt, maar ook van heel ver weg. Er is muziek en verschillende springkussens voor de kinderen.

Veel kleiner en daarom ook extra leuk is Foodtruckers by the Sea. Een tiental foodtrucks, 1 springkussen en heel veel kleine pony’s om op te rijden. Dit vindt jaarlijks begin augustus plaats. Dit is trouwens ook een goede plek als je wilt paardrijden op het strand.

WINKELS

Hoewel de meeste leuke winkels in Middelburg zijn, zitten er ook een paar pareltjes in het verder zo troosteloze Vlissingen…

VLISSINGEN

Bij Ray’s Boutique in Vlissingen drop je de mannen in je gezelschap tussen de schoenen, herenmode en vinyl platen. Een eigenwijze winkel met een een eigen smoel, zoals ze het zelf zo mooi zeggen.

Loop zelf door naar Mrs. Marcos, even verderop in de straat, daar hangt altijd wel wat leuks in de rekken. Tussen deze twee zit nog een winkel met kinderkleren en schoenen. Haal na afloop een lekker sapje in en enige biologische winkel van Vlissingen.

MIDDELBURG

Middelburg stikt van de leuke winkeltjes. De leukste vind je in de Sint Jansstraat en de Langeviele. Ik begin altijd graag in mijn lievelingswinkel: Moois & Meer. De naam van de winkel dekt de lading volledig; ze hebben hier veel moois en nog veel meer. Knappe dame die hier wegkomt zonder iets te kopen. Prachtig linnen, lekkere zeepjes, mooie kleding en boeken – teveel om uit te kiezen!

Ook leuk om te bezoeken: Wit&Zo. Hier steken ze hun liefde voor wit niet onder stoelen of banken. Alles is er wit, tot en met de vogel die in de winkel woont aan toe.

Zoek je nog een leuk cadeautje? Breng dan een bezoek aan Lievelings, een propvolle winkel met kleurrijke cadeautjes.

KINDEREN

Uitgespeeld op het strand of even geen lekker weer? Dit is waar wij dan heengaan met de kinderen.

‘T KLOKHUUS

Spannende glijbanen, allerlei hindernissen, klimtorens en loopbruggen op 6 meter hoog. Hier gaan de kinderen zich niet gauw vervelen. De speeltuin van ‘t Klokhuus is binnen en buiten en met een groot terras kan je hier met mooi en minder mooi weer terecht. Boek je een tafel voor het diner, dan spelen de kinderen gratis. In de zomer zijn er ook springkussens en skelters om op te rijden. Voor de allerkleinsten is er een aparte speelhoek, zandbak en ballenbak.

SPEELPALEIS BAMBINI

Speelpaleis Bambini is zo’n plek waar je als ouders eigenlijk liever niet wilt zijn. Maar eenmaal binnen zie je de kinderen niet meer. Perfecte plek als je dus even moet werken of (met oordoppen) ongestoord een boek wilt lezen. Entreeprijs is inclusief eten en drinken.

CINECITY

In de grootste bioscoop van Zeeland draaien altijd de laatste (Disney) films, vaak ook in 3D. Bak popcorn erbij en lekker buizen maar.